FAQ

Как да взема размер за завеси?

Ако имате ПВЦ или алуминиева релса монтирана на тавана или на перваза на прозореца, моля измерете дължината на релсата и разстоянието от тавана до мястото, до където желаете да стигне завесата и извадете 2 см. Получените размери са съответно ширина и височина на завесите в готов вид.

Ако имате дървен или метален корниз с халки монтиран на стена - моля измерете дължината на корниза и разстоянието от долната част на халката до мястото, до където желаете да стигне завесата. Получените размери са съответно ширина и височина на завесите в готов вид.

Ако имате метален корниз с профил монтиран на стена - моля измерете дължината на корниза и разстоянието от горната част на профила до мястото, до където желаете да стигне завесата и извадете 2 см. Получените размери са съответно ширина и височина на завесите в готов вид.

/  моля да се има предвид, че тези указания са ориентировъчни и се отнасят за по-голяма част от релсите и корнизите предлагани на българския пазар, за частни случаи моля свържете се с наш представител /

 

Какво е набор?

Наборът е съотношението между дължината на релсата/корниза и количеството плат, което се използва. Т.е. ако за триметрова релса се използва 6 м плат наборът ще бъде двоен - „2”. Колкото по-голям е наборът, толкова по богато стои завесата/пердето. Обикновено завесите се правят с набор над „1,5”, а пердетата с набор по-голям от „1,7”, но това решение е индивидуално и зависи от модела и плата, които се използват.